Allt kretsar kring Dad Hats

Från fiske till festivaler till högaktuellt mode, den finns i allas tankar. Tja, inte tankar, men huvuden, den så kallade Dad Hat:en. Dad Hat:s har sitt stora genombrott just nu, och om du med genombrott menar permanent cementerad i historien, ja isåfall, ett stort genombrott.

Du har hört talas om Dad Hat:en. Ja, faktiskt mer än någonting annat har du antagligen läst om hur Dad Hats gör comeback. Men här är grejen. Dad Hats har aldrig försvunnit sedan starten. Människor skriver bara mer och mer om hur heta de är. Som vi, just nu. Men Dad Hats? Det är en rörelse.

DAD KNOWS BEST

Pappor, ni får en sådan stor roll i det hela. Varför kallas de just Dad Hats? Sanningen är något luddig. Vissa säger att det bara är något snyggt marknadsföringsknep, men "Dad Hat" är inte direkt den flashigaste termen att skryta med att man tagit fram på sig sitt CV.

Andra säger att under 90-talet, då Dad Haten föddes, fanns det bara baseball caps och flat-brims, och de enda som bar de kepsar som vi nu känner som Dad Hats var, ja, bokstavligen pappor.

Men sanningen är att Dad Hat:en spelar på våra kära farsor. Kommer du ihåg den kortlivade säsongen för "Dad Sneakers"? Kändisar hade på sig de klumpiga vita monstrositeterna med samma självförtroende som Dad Hat:en, förutom att Dad Sneakern var hemsk och redan är en gammal historia. Dad Sneakers fick sitt namn just därför att de var tragiskt ocoola. Dad Hat:en fick en liknande start. Hur tänkte man egentligen när man döpte en keps med en worn-and-torn look som en keps en pappa skulle ha på sig? Ja, kepsen fick sitt eget liv. Så pappor. Vi är ledsna. Ni är de vi hånar nådelöst för era torra pappa skämt samtidigt som vi i hemlighet eftertraktar dina broken-in tees, mjuka flaneller och nu era bekväma kepsar. Vi stjäl dina kepsar nu, och ibland även dina knastertorra pappa-skämt också. Vi skulle gärna vilja säga att någon myntade termen Dad Hat på grund av deras pålitlighet och ultra-coola look. Och vet du vad? Vi kommer göra det.

VAD ÄR EN DAD HAT?

Okej, vi har gått igenom varför det kallas Dad Hat, men vad är ursprunget till den första Dad Hat:en? Det är dags att konstruera - eller dekonstruera - hur Dad Hat:en blev till från första början.

Vad är en Dad Hat? En Dad Hat är vanligtvis en ostrukturerad, sexpanels, för-kurvad keps med ett justerbart spänne för att reglera passformen och gjord av en mjuk, tvättad bomullsblandning, som finns i olika färger och tryck. Låter simpelt och enkelt, eller hur? Förutom att branschen inte gjorde Dad Hat:s åt oss; vi skapade dem faktiskt för oss själva.

Innan det fanns Dad Hat:s, var huvudbonaden på gatorna baseball-kepsar eller  snapbacks med rak skärm, tills ett av våra favorit decennier kom. 90-talet var en rörig tid - bokstavligen. Människor älskade att strimla sina jeans, sina flaneller, sina combat boots. Medan den slitna looken tog fart var det bara en tidsfråga innan någon även började attackera accessoarerna för att ge även dem den slitna look som till sist skulle vända sig mot kepsarna. Och det är exakt vad som hände.

De högprofilerade baseball-kepsarna och de raka snapback-kepsarna bara skrek nytt. Buckram är det styva materialet som gör att traditionella kepsar står upp, raka och höga. De coola människorna började skära det materialet rakt ut ur främre sömmen på sina kepsar. Och de var inte klara med sina kepsar. En rak skärm? Relax, man. Att uppnå ännu mer av av början på Dad Hat:ens passform innebar att böja skärmen. Om du någonsin lindade gummiband runt skärmen för att böja den till en kurva, kudos, du hjälpte till att definiera Dad Hat kulturen.

Utseendet och passformen var avsiktligen bekväm, avslappnad och laid back. Det var, och är, antitesen till de andra styva kepsarna på marknaden. Och modebranschen noterade beteendet. Plötsligt har vi den nära berömda bilden av Kanye Wests barn i en pälsrock och Dad Hat. Dang, det är en Dad Hat done right.

Vet du varför pappor redan hade kepsar som såg ut just på det sättet? De bar faktiskt sina kepsar till sin nästan bristpunkten, långt innan någon tänkte på avsiktligt slitna kläder. Pappor förtjänade faktiskt sina kepsar. Hatten av till dem.

Dagens Dad Hat:s är nu bland de mest populära valet av huvudbonader. Inget fler skärande och pimpande. De kommer förmonterade nu. Eller demonterade antar vi.

HIGHS AND LOWS

Nej, vi pratar inte om att Dad Hats har några toppar eller dalar, för med en Dad Hat är det alltid toppar. Vi pratar om pris. High fashion har även dem lagt sin händer på Dad Hat:en. Designers som Gucci, Dolce & Gabbana, Givenchy, Burberry och Fendi är alla villiga att sälja sina versioner av Dad Hat:en för ett par hundra dollar.

Gissa vad? Inte vi. Behåll dina hundratals dollar och det fashionabla utseendet med vårt stora utbud av Dad Hats. Vi vill hålla dig up to date with the fashion - utan att det kostar dig onödigt extra.

THE DAD HAT FUTURE

En av de största sökningarna på nätet om Dad Hat:s är om de fortfarande är inne. Det faktum att vi fortsätter att ifrågasätta deras popularitet genom åren visar att Dad Hat:s permanent har hittat sin väg in i vår garderob. Och det tog dad-ication. Sorry, du trodde väl inte att vi skulle missa chansen till att dra ett bra pappa-skämt, eller gjorde du? Du kommer dock inte att känna dig ledsen när du provar en Dad Hat. Det är nu hatten för alla.

Ta på dig en Dad Hat ut på stan eller tillbringa helgen på klubben. Du kommer får reda på vad alla, och inte enbart vad pappor, gillar.Utforska vår breda sortiment av Dad Hat:s här.

1 kommentar

Tack för en bra text. Gillar historiska reflektioner som argument för varför något är/lär bli som det är/lär bli. Keep up the good work!

Karim februari 07, 2020

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Fri frakt över 799 kr | 14 dagars returrätt | 1000+ produkter i lager